Başkan Çetin Akın LGS ve YKS'de Başarılı Olan TURBEM Öğrencilerini Ağırladı

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarı elde eden Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi (TURBEM) öğrencileriyle bir araya gelerek hediyelerini takdim etti.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Belediyesinin en önemli eğitim projelerinden birisi olan ve başarılarına her geçen gün yenilerini ekleyen TURBEM aracılığıyla LGS ve YKS’de başarı elde eden öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Akın, öğrencileri çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen görüşmeye Turgutlu Belediye Başkan Yardımcıları Fırat Honaz, Ahmet Daşkan, Mithat Erden, başarılı öğrencilerin velileri ve Turgutlu Belediyesi Eğitim Merkezi öğretmenleri katıldı.

Türkiye’de ilçe belediyelerinin vermediği hizmeti biz yapıyoruz”

LGS ve YKS yerleştirme sonuçlarına göre başarılı sonuç elde eden öğrencileri ödüllendirdikten sonra açıklamalarda bulunan Başkan Akın, “Siyasette eleştiri yaparken, ne yaptın? Niye doğru düzgün proje yok? diyorlar ama şunu görmüyorlar. Biz, ilk projemiz olan TURBEM sayesinde yaklaşık 2200 öğrenciye hizmet verdik. Türkiye’de ilçe belediyelerinin vermediği hizmeti biz yapıyoruz. Türkiye’de eğitimde fırsat eşitliğinin olmadığını düşünüyorum. Ben bu durumu kendimde de akrabalarımın çocuklarında da yaşadım. Çocuklarımız saati 300-350 liraya özel ders alıyor. Bunun yanında başarılı olma imkanı olan bir gencimiz, çocuğumuz da maalesef bugünkü ekonomik koşullardan dolayı bu durumdan mahrum kalıyor. Kim istemez oğluna, kızına en iyi eğitimi verdirmeyi, en iyi öğretmenlerden ders aldırmayı ama maalesef ekonomik koşullar buna müsaade etmiyor. Bu durum yıllarca benim yaramdı, hayalimdi. Birçok belediye başkanı ile çalıştım. Turgutlu’da belediye başkanı olmadan önce 11 yıl belediye başkan yardımcılığı, birçok daire müdürlüğü yaptım. Gelen her belediye başkanımıza önermiştik. ‘Böyle bir çalışma yapalım, en azından Turgutlu’da gençlerimizin bir açığını kapatırız ve bir yaraya merhem oluruz’ diye dile getiriyordum. Göreve geldiğimizde ilk yaptığımız iş, eğitim merkezimizi kurmak oldu ve bu güne kadar 2200 çocuğumuza hizmet verdik. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirebilmeleri adına katkımız olduysa, sayemizde birkaç soru daha fazla çözmüşlerse biz bu durumdan gerçekten ciddi anlamda keyif alıyoruz. Bu anlamda ben de TURBEM’deki ekibimize, öğretmenlerimize ve çalışan personelimize teşekkür ediyorum. Bundan sonra da başarının artmasını diliyorum. Çünkü biz gerçekten iyi işler yapmak istiyoruz. Bir toplumda huzur istiyorsak o toplumu eğitmek zorundayız. Gençlerimize iyi eğitim vermek zorundayız.

Biz, sosyal hayata vatandaşlarımızı adapte ettiğimiz zaman sorunların çoğunun çözüleceğine inananlardanız. Her şey binaya yatırım yapmakla olmuyor”

Açıklamalarına Turgutlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve devam eden projeleri ile devam eden Başkan Akın, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Mustafa Kemal Mahallemizde kurduğumuz Çocuk Kültür Sanat Merkezimizde 3-5 yaş arası yaklaşık 150 çocuğumuza hiç ücret almadan üç öğün yemek veriyoruz, eğitim materyallerini karşılıyoruz. Çocuklarımızı hayata adapte etmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza yüzmeyi, müziği, resim yapmayı öğretiyoruz ve her dönemde 150 çocuğumuzu mezun ediyoruz. Hizmetimize inşallah ikincisini ekleyeceğiz. Çalışmalarımızı başlattık ve yine bu şekilde bir hizmet yapmış olacağız. Bu da keyif verici. Atatürk Kültür Merkezimizde yaklaşık 530 kursiyerimiz var. Merkezimizde 7 yaşındaki çocuğumuz da kurslardan faydalanıyor, 70 yaşındaki amcamız, ninemiz, 80 yaşındaki vatandaşımız da faydalanabiliyor. Biz, sosyal hayata vatandaşlarımızı adapte ettiğimiz zaman sorunların çoğunun çözüleceğine inananlardanız. Her şey binaya yatırım yapmakla olmuyor. Çok önemli işler yapıyoruz ama bizler için keyif aldığımız projeler, sosyal içerikli projelerimiz ve bu projelerimizi desteklemeye devam edeceğiz. Sonuçlara göre kazanan geçlerimize başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çetin Akın LGS ve YKS’de Başarılı Olan TURBEM Öğrencilerini Ağırladı