Bitlis'in kültüründe önemli yer tutan Avşor Çorbası Manisa'da da ilgi görüyor.

Büryan etinin süzülen yağından ve keçi etinden yapılan ve Bitlis'in geleneksel lezzetlerinden olan avşor çorbası, kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olarak vatandaşlara sunuluyor. Manisa’da Bülent Öztürk, 2015 yılından beri bu güzel lezzeti Manisalıların ve Bitlislilerin hizmetine sunuyor.  Avşor çorbasının içine herhangi bir katkı maddesi girmezken içine sadece toz biber ve tuz katılıyor.
Kasap Bülent Öztürk, “Avşor Çorbamız Bitlis’e has bir çorbamızdır. Genellikle sabah erken uykudan feragat edilip içilen bir çorbadır. Özellikle havaların soğumaya başladığı dönemlerde avşor çorbası yapmaya başlarız. Sabah saat 6’da servise başlarız. Saat 9’da çorba biter” dedi. 

Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Çiçek, “Bitlis’imizin çok önemli kültürel değerlerinden olan Avşor Çorbasını Manisa’da içmekten dolayı çok mutluyuz. Kültürümüzü burada yansıtılması bizleri mutlu ediyor. Sabah Bitlis’imizin meşhur Avşor çorbasını içmek için Manisa Bitlisliler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi olarak Kasap Bülent yerinde bir araya geldik ve lokmamızı bölüştük.  Tüm Manisalı dostlarımızı ve hemşerilerimizi bu güzel lezzeti tatmaya davet ediyoruz şifa olur inşallah” diye konuştu.

Bitlisin mutfak kültüründe önemli yer tutan Avşor Çorbası Manisa’da da ilgi görüyor.