GÖRDES, DEMİRCİ VE KÖPRÜBAŞI'NA 118 DAMIZLIK KOÇ

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi’ kapsamında yüzde 75 hibe destekli olarak 118 damızlık koç Gördes, Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde bulunan hayvan yetiştiricilerine teslim edildi. Projelerin katlanarak devam edeceğini dile getiren Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, “Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ düsturu ve Cengiz Başkanımızın talimatıyla kırsal kalkınmaya ayırdığımız 130 milyon lirayı Allah nasip ederse yılsonuna kadar projelere aktararak sizlerle buluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

Kırsal kalkınmanın sağlanması noktasında 2023 için 130 milyon liralık dev bir bütçe ayıran Manisa Büyükşehir Belediyesi, Başkan Cengiz Ergün önderliğinde üreticileri desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü İyileştirilmesi Projesi’ doğrultusunda 118 adet damızlık koç Gördes, Demirci ve Köprübaşı ilçelerinde bulunan hayvan yetiştiricilerine törenle teslim edildi. Programa Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın, Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanı Kurtuluş Kuruçay, MHP İlçe Başkanı Abdurrazik Yonat, Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya, Gördes Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Şube Müdürleri, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, Mahalle Muhtarları ile hayvan yetiştiricileri katıldı. 
Damızlık Koçun Öneminden Bahsetti
Programda konuşan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile beraber işbirliği içerisinde yürüttüğümüz ‘Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Sürü Kalitesinin İyileştirilmesi’ projesi kapsamında Gördes, Demirci ve Köprübaşı ilçelerimizde bulunan hayvan yetiştiricilerine 118 adet damızlık koç teslimini gerçekleştireceğiz. Bu projeye İl Müdürlüğü’müz ile beraber 2021 yılında başlamıştık. 2021 yılında il geneline 120 adet damızlık koçu üreticilerimize teslim etmiştik. İl genelinde bu seneki sayımız ise 500 adet” dedi. Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde damızlık koçun öneminden bahseden Daire Başkanı Yılmaz Usta, “Sürüde kan bağının, akrabalığın artması sonucu verim ve kalitede sıkıntılar ortaya çıkmaktadır. Bu olumsuzluğu gidermek için dışarıdan taze kanın sürüye dahil edilmesi gerekmektedir. Bunun için damızlık koçlar İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyemizin teknik personelleri tarafından TİGEM Karacabey İşletmesi’ne seçim için gidildi. Akabinde gelişmeleri takip edildi. İl Müdürlüğü’müzden arkadaşlar yine Karacabey’de hayvanların yüklenmesi ve sevkiyatına nezaret ediyorlar. İki kurumun işbirliğiyle sizlere ulaştırmış bulunuyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu. 
“Cengiz Ergün’e Teşekkür Ediyorum”
İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Melikşah Taşkın ise, “Büyükşehir Belediyesi ile yürüttüğümüz güzel bir projede daha bir aradayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ben de kurumum adına teşekkür ediyorum. Çok güzel projelere imza atıyoruz. Küçükbaş hayvancılıktaki koçun önemini çok iyi bilen birisiyim. Büyük bir emek var burada. Bu emeğin karşılığını güzel kuzularla alacağımızı temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 
“Projeler Katlanarak Devam Edecek”
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu da, Başkan Cengiz Ergün’ün selamlarını ileterek konuşmasına başladı. Genel Sekreter Yardımcısı Öztozlu, “Geçen sene toplam 70 milyon liralık bir bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırmıştık. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’müz ile beraber onlarca projeyi hayata geçirdik. Bu sene ise iki katına yakın bir bütçe toplam 122 milyonluk bütçeyi kırsal kalkınmaya ayırmıştık. Yeni eklenen projelerle 130 milyonu geçmiş durumdayız. Birçok projeyi yine İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’müz ile birlikte gerçekleştireceğiz. Geçen sene yapmış olduğumuz projelerin hepsini katlayarak devam edeceğiz. Geçen sene 200 damızlık koç dağıtmıştık. Bu sene 500 tane dağıtıyoruz. Geçen sene 100 bin adet zeytin kasası ve üzüm sepeti dağıtmıştık. Bu sene bunlar devam ediyor. Bu sefer bunları meyve üreticilerimize ve sebze üreticilerimize vereceğiz. Akabinde zeytin üreticilerimiz için zeytin hasat örtüsü ve üzüm üreticilerimiz için üzüm kurutma örtüsü vereceğiz. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir’ düsturu ve Cengiz Başkanımızın talimatıyla kırsal kalkınmaya ayırdığımız 130 milyon lirayı Allah nasip ederse yılsonuna kadar projelere aktararak sizlerle buluşturacağız” diye konuştu. 
“Büyükşehir Belediyemiz Kırsala Sürekli Destek Veriyor”
Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol ise, “Yine Büyükşehir Belediyesi’nin bir programında bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerçekten bu tür kırsala verilenlerin karşılığını hepimiz alıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz de bu anlamda kırsala ve çiftçimize sürekli destek veriyor. Bugüne kadar birçok programda bir araya geldik. Bu koçların kıymetini bilelim. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.