MASKİ Ekipleri İlçelerde Etkili Olan Sağanak Yağışlarda Sahadaydı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından Manisa’nın doğu ilçelerinde sağanak yağış etkili oldu. Demirci, Selendi ve Alaşehir ilçelerinde etkisini arttıran yağışlarda MASKİ ekipleri olumsuz bir durum yaşanmaması için gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

 

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Meteoroloji tarafından yapılan sağanak yağış uyarısının ardından Manisa’nın doğu ilçelerinde ekiplerini yoğunlaştırdı. İlkim değişikliği ve küresel ısınmaya bağlı olarak aniden bastıran sağanak yağışlar Demirci, Selendi ve Alaşehir ilçelerinde etkili oldu. Olumsuz bir durum yaşanmaması için gece boyunca teyakkuz halinde olan ekipler kısmi su birikintilerine müdahale etti. Yağışla birlikte gelen ve yağmur suyu ızgaralarında biriken malzemeler temizlendi. Ekiplerin anında müdahalesiyle ilçelerde olumsuz bir durum yaşanmadı.

Kanalizasyon Daire Başkanı Cem Çöllü , “İklim değişikliği ile birlikte yaşanan ani yağışlar hayatı olumsuz etkileyebiliyor. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıların hemen ardından ekiplerimizi yağışın yoğunlaşmasının beklendiği bölgelere yönlendirdik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla ekiplerimiz, yağışlar öncesinde de il genelinde yağmur suyu ızgaralarının temizliklerini sık sık gerçekleştiriyor” dedi.

MASKİ Ekipleri İlçelerde Etkili Olan Sağanak Yağışlarda Sahadaydı